Blokker weer actief in België

Blokker

Amsterdam, 12 februari 2024

Het in 1896 opgerichte Blokker is in Nederlands al sinds 2019 actief op bol. “Wij willen onze klanten helpen bij het huishouden in brede zin, van koken tot schoonmaken en van tafelen tot sfeermaken”, aldus Pauline Boerman, CEO Blokker. ”Wij willen daarom aanwezig zijn op de plekken waar onze klanten zijn. Of dat nu in de winkelstraat is of op het wereldwijde web.” Blokker heeft in Nederland inmiddels een miljoenenomzet op bol, waardoor dit platform na de winkels en Blokker.nl, de eigen webshop tot een belangrijk derde verkoopkanaal is uitgegroeid.

Blokker verkoopt op dit moment alleen eigen merkartikelen op bol. “A-merken zijn vaak al vertegenwoordigd op het platform”, aldus Boerman, “maar eigen merkartikelen van Blokker zijn door hun gunstige prijs-kwaliteit verhouding van toegevoegde waarde voor de bol klant, zo blijkt uit de cijfers”. De Belgische orders worden, net als die vanuit Nederland, verstuurd vanuit het Blokker DC in Geldermalsen. Boerman: “Ons DC kan alle online orders voor Blokker afhandelen of ze nu vanuit onze eigen website of van bol afkomstig zijn. Zij hebben zich ontwikkeld tot een gespecialiseerd omnichannel logistiek specialist.” Het Blokker DC is onlangs verzelfstandigd onder de naam MRG Logistics, zodat zij hun expertise ook voor andere partijen kunnen inzetten.

Sjoerd Kampinga, Manager Account Development bij bol: “Blokker is 43 jaar in België aanwezig geweest en heeft daardoor een hoge naamsbekendheid. Combineer deze met het bereik van bol en je hebt een formule voor succes.

- Einde persbericht –

Over Blokker
Blokker heeft in Nederland een netwerk van meer dan 400 winkels inclusief ruim 50 franchise filialen, een webshop met een assortiment van meer dan 500.000 artikelen en ruim 4.000 werknemers. Blokker is al bijna 128 jaar de voordelige specialist op het gebied van koken, tafelen en huishouden met een breed assortiment huishoudelijke artikelen van onderscheidende merken en vernieuwende producten van kwaliteit tegen een goede prijs. Het hoofdkantoor van Blokker is gevestigd in Amsterdam. Het distributiecentrum van Blokker telt ruim 100.000 m2 en is gevestigd in Geldermalsen. Voor meer informatie: www.blokker.nl

Over Mirage Retail Group
Mirage Retail Group (MRG) is het retailplatform achter de vertrouwde en vernieuwende winkelformules Blokker, Intertoys en Miniso in Nederland. De winkelformules van MRG tellen ruim 7.000 werknemers. MRG wil een positieve impact op de Nederlandse retailmarkt hebben, door met relevante, vernieuwende en toekomstbestendige winkelformules de markt te verrassen. Op deze manier maken wij het dagelijkse leven van onze klanten leuker, makkelijker en duurzamer. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Voor meer informatie: www.mrg.nl.