Nederlands debuut ‘Ochama Pickup Go’ in Blokker winkels

Blokker

Amsterdam, 19 mei 2022

Nederlands debuut ‘Ochama Pickup Go’ in Blokker winkels

Ophaalpunten volgende stap in synergie tussen Blokker en Ochama

Amsterdam, 19 mei 2022 – Vanaf morgen gaat Ochama van start met haar eerste Ochama Pickup Go punt in het Blokker filiaal aan de Grote Marktstraat in Den Haag. Ochama klanten kunnen vanaf dan hun vooraf online bestelde boodschappen bij Blokker ophalen. Het Pickup Go concept wordt na Den Haag binnenkort ook bij Blokker winkels in Rotterdam, Zoetermeer, Amstelveen en Breda gelanceerd. Na de introductie van Blokker producten in de Ochama webshop zijn de Pickup Go punten een volgende stap in de succesvolle samenwerking.

Download persbericht

Ochama Pickup Go en Blokker
In januari van dit jaar opende Ochama al vier volledig geautomatiseerde Ochama Pickup Shops in Leiden, Rotterdam, Diemen en Utrecht. Met de Ochama Pickup Go punten in Blokker filialen verwacht Ochama nog meer klanten beter en sneller te kunnen bedienen. Het food assortiment van Ochama is een mooie aanvulling op het non-food assortiment van Blokker op het gebied van koken, tafelen en huishouden en wonen.

Alle nieuwe ophaalpunten bevinden zich in stadscentra en winkelstraten en zijn daardoor makkelijk bereikbaar voor winkelend publiek en fietsers. Ze zijn efficiënt ingericht, zodat klanten snel en ‘on-the-go’ hun bestelling kunnen ophalen. De bevoorrading vindt rechtstreeks plaats vanuit het distributiecentrum van Ochama.

Online verkoop Blokker assortiment via Ochama
De lancering van de Pickup Go punten is een verdere intensivering van de samenwerking tussen Ochama en Blokker. Een deel van het Blokker assortiment is sinds begin april namelijk ook online verkrijgbaar via Ochama. Klanten kunnen Blokker producten en hun dagelijkse boodschappen bestellen via de Ochama website of app en vervolgens de volgende dag ophalen bij een van de Pick-up Go punten bij Blokker.

Mark den Butter, COO van Ochama: ”Als nieuwe speler op de markt zijn wij trots om de samenwerking met Blokker aan te gaan en daarmee het aantal ophaalpunten uit te breiden met Pickup Go. Bij zowel Blokker als Ochama staat het ontzorgen van de klant centraal door middel van gemak, kwaliteit en service. Met deze uitbreiding staan wij nu nog dichter bij onze members waardoor zij met het grootste gemak de beste kwaliteit producten tegen de scherpste prijzen kunnen bestellen en afhalen. Wij zijn er voor al hun boodschappen en meer.””

Jeanine Holscher, CEO van Blokker: “Door de samenwerking met Ochama laten we wederom zien dat wij binnen Blokker alle kansen benutten om relevant en innovatief te blijven. Wij willen we onze klanten altijd blijven verrassen met producten en beter inspelen op hun behoeften. Na het ophalen van de bij Ochama bestelde boodschappen in onze winkel, kan een klant meteen nog even verder winkelen voor bijvoorbeeld een Blokker ovenschaal, pan, mixer of een paar leuke woonaccessoires. Zo sluit ons assortiment naadloos aan op het assortiment van Ochama, waardoor wij een optimale - en omnichannel - winkelervaring creëren. Ons doel is immers altijd een tevreden klant”.