Blokker en Ochama breiden samenwerking uit

Blokker

Amsterdam, February 02, 2023

Blokker en Ochama breiden samenwerking uit

Blokker breidt het aantal winkels waar Ochama boodschappen kunnen worden opgehaald uit tot ruim vijftig. Daarmee wordt de samenwerking met de omnichannel retailer verder versterkt.

Succesvolle samenwerking Ochama en Blokker
De omnichannel retailer Ochama en winkelketen Blokker werken sinds mei 2022 al samen in een pilot waarbij klanten van Ochama hun online bestellingen in één van de vier deelnemende Blokker winkels kunnen ophalen. Deze proefperiode is succesvol verlopen en daarom hebben beide partijen besloten om hun samenwerking verder uit te breiden. Sinds 1 februari kunnen Ochama klanten hun bestellingen in Nederland bij nog eens 50 Blokker winkels ophalen.

En daar blijft het niet bij”, aldus Jeanine Holscher, CEO van Blokker: “We verwachten de komende maand in nog veel meer winkels een Ochama afhaalpunt in te richten.” Volgens Holscher past deze samenwerking goed in de veranderende rol van de winkel: “We zien dat mensen nog steeds graag naar winkels gaan, maar ook vaak online shoppen. Daar springen wij op in door meer en meer online orders via de winkel te verwerken, waardoor mensen hun online bestelde artikelen bij ons in de winkel kunnen komen ophalen. Met de Ochama afhaalpunten maken we onze winkels nog relevanter en profiteren we van de extra bezoekers die dit met zich meebrengt. Daarbij sluit ons assortiment naadloos aan op het online supermarkt assortiment van Ochama, waardoor wij een optimale - en omnichannel - winkelervaring creëren. Ons doel is immers altijd een tevreden klant”.

"We zijn vereerd om de samenwerking met Blokker uit te breiden met meer Ochama-afhaalpunten en zo de winkelmogelijkheden voor klanten in Nederland te verrijken", aldus Pass Lei, executive bij Ochama: "Door de samenwerking kunnen klanten de spullen krijgen die ze nodig hebben, wanneer ze deze het meest nodig hebben en met een probleemloze winkelervaring."

Als innovatief retailmerk, in 2022 door retail gigant JD.com gelanceerd in Europa, biedt Ochama een one-stop omnichannel winkelervaring voor zowel food- als non-foodproducten.

Alle nieuwe ophaalpunten bevinden zich in stadscentra en winkelstraten en zijn daardoor makkelijk bereikbaar voor winkelend publiek. Ze zijn efficiënt ingericht, zodat klanten snel en ‘on-the-go’ hun bestelling kunnen ophalen. De bevoorrading vindt rechtstreeks plaats vanuit het distributiecentrum van Ochama.

– Einde Persbericht –

Over Ochama
Ochama is een innovatieve B2C omnichannel retailer in Europa die state-of-the-art retail- en supply chain-oplossingen gebruikt om op kosteneffectieve wijze een volledig assortiment producten aan te bieden tegen de meest concurrerende prijzen. Klanten bestellen online en halen hun bestelling op bij een afhaalpunt in de buurt. Ochama's slogan "Go Everything, Go Ochama", vat samen waar het bedrijf voor staat: een uitgebreid assortiment tegen de laagste prijzen.

Ochama is onderdeel van JD.com. Als een technologie- en dienstenonderneming met supply chain als kern, hebben de activiteiten van JD.com zich uitgebreid naar detailhandel, technologie, logistiek, gezondheid, verzekeringen, vastgoedontwikkeling, industriële technologie, private label, internationale zaken en meer. De hypermoderne retail infrastructuur van het bedrijf stelt consumenten in staat te kopen wat ze maar willen, wanneer en waar ze maar willen. Het heeft zijn technologie en infrastructuur opengesteld voor partners, merken en andere sectoren, als onderdeel van zijn ‘Retail as a Service’-aanbod om de productiviteit en innovatie in een groot aantal sectoren te stimuleren. JD.com is een Fortune Global 500-bedrijf, gerangschikt op de 46e plaats in 2022.

Meer informatie over Ochama: www.ochama.com
Meer informatie over JD.com:  https://jdcorporateblog.com/

Over Blokker
Blokker heeft in Nederland een netwerk van meer dan 400 winkels inclusief ruim 50 franchise filialen, een webshop met een assortiment van meer dan 500.000 artikelen en ruim 4.000 werknemers. Blokker is al 127 jaar de voordelige specialist op het gebied van koken, tafelen en huishouden met een breed assortiment huishoudelijke artikelen van onderscheidende merken en vernieuwende producten van kwaliteit tegen een goede prijs. Het hoofdkantoor van Blokker is gevestigd in Amsterdam. Het distributiecentrum van Blokker telt ruim 100.000 m2 en is gevestigd in Geldermalsen. Voor meer informatie: www.blokker.nl

Over Mirage Retail Group
Over Mirage Retail Group Mirage Retail Group (Mirage) is het retailplatform achter de vertrouwde en vernieuwende winkelformules Blokker, Intertoys, BCC en Miniso in Nederland. De winkelformules van Mirage tellen ruim 8.000 werknemers. Mirage wil een positieve impact op de Nederlandse retailmarkt hebben, door met relevante, vernieuwende en toekomstbestendige winkelformules de markt te verrassen. Op deze manier maken wij het dagelijkse leven van onze klanten leuker, makkelijker en duurzamer. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Voor meer informatie: www.mrg.nl.

Contact Ochama
JD Press
press@jd.com

Contact Blokker
Barbara van der Werf
+31 (0)6 82 95 22 57
barbara.vanderwerf@blokker.nl

Blokker en Ochama breiden samenwerking uit