BCC versterkt airco aanbod met overname Aircoshop

BCC

Schiphol-Rijk, October 07, 2021

BCC biedt klanten uitgebreide services in binnenklimaat oplossingen

Schiphol-Rijk, 7 oktober 2021 – Vandaag kondigt BCC elektronica speciaalzaken B.V. de overname van Indoor Climate Facilities Group B.V. (en online kanaal Aircoshop) aan. De overname past in de strategie van BCC om meerwaarde te leveren voor de klant. De meerwaarde wordt gerealiseerd door het versterkte aanbod in binnenklimaat oplossingen en diensten. Zo start BCC direct met de verkoop en installatie van split airco units voor een optimaal binnenklimaat bij iedereen thuis.

Download persbericht

Op de Nederlandse markt is een groeiende behoefte aan klimaatbeheersing oplossingen.

Mede doordat men structureel meer vanuit huis werkt is een gezonder binnenklimaat thuis steeds relevanter. Door deze overname zal BCC haar assortiment uitbreiden met split unit airco’s. Dankzij de overname start BCC onmiddellijk met het hoogste niveau kwaliteit, kennis en service.

Met de overname van de Indoor Climate Facilities Group B.V., is de verkoop van binnenklimaatsystemen voor BCC de volgende stap, aldus Herman Bramer, Algemeen Directeur van BCC in een eerste toelichting. “Een optimaal binnenklimaat wordt ook in Nederland steeds relevanter en split airco units bieden daarvoor de perfecte oplossing. Daarmee kan je je huis koelen, verwarmen of ventileren of je nu in een appartement, eengezinswoning of vrijstaand huis woont. In combinatie met de deskundigheid en service die klanten van BCC gewend zijn, laten we hiermee zien dat we met deze nieuwe stap alles onder één dak hebben. Kortom, dat we totaaloplossingen voor het woondomein bieden.”

BCC en Aircoshop klanten kunnen direct voordeel halen uit de schaalvergroting. BCC en Aircoshop vormen samen de grootste leverancier van split airconditioning met een landelijke dekking van meer dan 60 fysieke verkooppunten en een sterk online verkoopkanaal. Klanten zullen profiteren van snelle levertijden gecombineerd met een eigen 24/7 technische onderhouds- en serviceorganisatie.

“BCC heeft in 2019 de pay off ‘Altijd een oplossing in huis’ gelanceerd. Als onderdeel hiervan ontwikkelt BCC continu oplossingen en services voor klanten die het leven thuis leuker, makkelijker en slimmer maken”, aldus Herman Bramer “Een eerste grote stap was BCC Keuken begin 2021, waar we op een transparante manier complete keukens aanbieden middels een unieke 3D tool. In combinatie met de deskundigheid van BCC op het gebied van apparatuur onderscheiden we ons daarmee in de keukenmarkt. Met de recente opening van onze nieuwe winkel in Groningen op 23-9 staat de teller inmiddels op 3 BCC Keuken vestigingen. Het aanbieden van binnenklimaatsystemen is een logische volgende stap die ook weer mooi aansluit op de vragen waarmee onze klanten bij ons komen. We verheugen ons erop om het deskundige advies waar wij voor staan nu uit te breiden naar binnenklimaat oplossingen. Daarin willen we het verschil gaan maken voor onze klant.”